Gym

In deze lessen wordt er verder gewerkt op de basisgym waar lenigheid, kracht, vormspanning, evenwicht en coördinatie elke les aan bod komen. De aangeleerde basisbewegingen worden uitgebreid naar meer compexe bewegingen zoals flik flak, salto's in alle richtingen en veelvouden, ... dit zowel op de lange mat, als air track en op de andere gymtoestellen. 

De lessen GYM zijn voor de gymnasten vanaf het eerste middelbaar. Ze worden onderverdeeld in 2 niveaugroepen:  Gym 1 & 2.

Bij Gym 1 ligt de focus op het aanleren van nieuwe complexe bewegingen zoals flik flak en salto. De gymnasten beheersen deze bewegingen nog niet helemaal en werken verder aan hun lichaamshouding, vormspanning en coördinatievermogen. Gym 2 is voor de gevorderde gymnasten, waarbij de complexere bewegingen reeds gekend zijn en de moeilijkheidsgraad van de uit te voeren bewegingen stijgt. Lichaamsberheersing- en controle staan cruciaal. Salto's maken stilaan plaats voor schroeven en rondat flik flak wordt omgetoverd tot een spetterende reeks van aaneengeturnde oefeningen.

 • Vanaf het eerste middelbaar - verdeling op niveau. Nieuwe leden volgen een proefles op basis van ervaring en krijgen hierna de juiste niveaugroep toegewezen.
 • Locatie: Gooik
 • Een les duurt 90 minuten

In deze lessen werken we op een originele wijze aan extra kracht en lenigheid, die zowel onze dansers als gymnasten nodig hebben. Tijdens deze les komen alle spiergroepen aan bod (benen, billen, armen, buik, rug). We verstevigen progressief al onze spieren en tegelijk maken we ze soepel en lenig. Het is de combinatie van beide eigenschappen die een subliem resultaat zal geven en onze dansers en gymnasten ook weerbaarder zal maken voor blessures.

Tijdens onze lessen Kracht & Lenigheid stimuleren we alle deelnemers om het beste van zichzelf te geven en door te zetten. Er wordt gedifferentieerd in oefeningen zodat ieder op zijn eigen niveau kan werken. Oefeningen worden telkens op een andere wijze aangebracht. We trachten dynamisch te werken, dit kan in zowel klassikale reeksen, als circuits in kleinere groepjes of in wedstrijdvorm. Dit alles in een aangename en muzikale sfee

 • Iedereen vanaf het 1ste middelbaar is welkom, geen minimaal niveau vereist.
 • Locatie: Gooik
 • Een les duurt 75 minuten.

Spelenderwijs zullen de kinderen in contact komen met allerlei bewegingsvormen. In de gymles leren de jongens en meisjes aan de hand van leuke spelletjes en oefeningen hun eigen grenzen en lichaamsmogelijkheden ontdekken. Ze kunnen hun energie kwijt en leren deze ook doseren. Ook zullen er al diverse turnkunstjes aangeleerd worden zoals tuimelen, huppelen, hinkelen, sprongen e.d. Binnen de lessen zal er gewerkt worden aan de voornaamste basisvaardigheden, dit kunnen eenvoudige oefeningen zijn maar evolueren naar complexere bewegingen. Op deze manier worden de kleuters goed voorbereid op de lessen basisgym.

 • Kleuters van de 2de en 3de kleuterklas
 • Locatie: Gooik
 • Een les duurt 60 minuten.

In deze lessen zullen jongens en meisjes kennis maken met alle aspecten van de turnsport. Op een speelse manier wordt er gewerkt aan lenigheid, kracht, vormspanning, evenwicht en coördinatie. Alle basisbewegingen als koprol, radslag, handenstand en dergelijke komen uitvoerig aan bod. Ook maken de gymnasten kennis met diverse gymtoestellen. Via een rotatiesysteem komen ze wekelijks in contact met diverse disciplines binnen de gymsport. We trainen hen in trampoline (mini of dubbele mini), rekstok, balk, air track, lange mat, plint of bok.

De nadruk wordt gelegd op een goede fysieke basisvorming, waarbij de volgende elementen uitvoering aan bod zullen komen:hangen en zwaaien, rollen en rotaties, springen en landen, verplaatsingen, steunen en houdingen.

 • Om onze lessen zo kwalitatief mogelijk te kunnen organiseren, delen we onze gymnasten in op leeftijd. Binnen elke groep differentieren we naar niveau, zodat iedere gymnast op zijn eigen tempo verder kan groeien.
  • Basisgym 1: gymnasten uit het 1ste en 2de leerjaar
  • Basisgym 2: gymnasten uit het 3de en 4de leerjaar
  • Basisgym 3: gymnasten uit het 5de en 6de leerjaar
 • Locatie: Gooik
 • Een les duurt 90 minuten.

De les Acro kan je omschrijven als een combinatie van turnen, dansen en acrobatiek. Kenmerkend aan acro is dat het niet individueel wordt beoefend, maar als een team. Bij Dance-Inn bestaat een acroteam uit 2 of 3 personen, waarvan telkens 1 bovenpartner met 1 of 2 onderpartners, ook wel duo's of trio's genaamd. Bij acrogym zijn samenwerking en vertrouwen van cruciaal belang. Tijdens de les  wordt er getraind op kracht, vormspanning, evenwicht en liften. 

Deze groep is uitsluitend mogelijk op basis van selectie en indien je ook basisgym of gym volgt. Geen idee of het iets voor jou is? Vraag advies aan jouw trainer!

 • Vanaf het eerste leerjaar
 • Locatie: Gooik
 • Een les duurt 90 minuten

© 2019, website powered by Twizzit.com