Gym

In deze lessenzullen jongens en meisjes kennis maken met alle aspecten van de turnsport. Er wordt verder gewerkt op de basisgym waar lenigheid, kracht, vormspanning, evenwicht en coördinatie elke les aan bod komen.Basisbewegingen worden uitgebreid tot meer complexere turnbewegingen. Ook komen diverse turntoestellen aan bod (rekstok, balk, sprong, trampoline, ...)

De lessen GYM zijn voor de gymnasten vanaf het eerste middelbaar. Ze worden onderverdeeld in 2 niveaugroepen:  Gym 1 & 2.

Bij Gym 1 ligt de focus op het aanleren van nieuwe complexe bewegingen. De gymnasten beheersen deze bewegingen nog niet helemaal en werken verder aan hun lichaamshouding, vormspanning en coördinatievermogen.

Gym 2 is voor de gevorderde gymnasten, waarbij de complexere bewegingen reeds gekend zijn en de moeilijkheidsgraad van de uit te voeren bewegingen stijgt. Lichaamsberheersing- en controle staan cruciaal.

 • Vanaf het eerste middelbaar - verdeling op niveau. Nieuwe leden volgen een proefles op basis van ervaring en krijgen hierna de juiste niveaugroep toegewezen.
 • Locatie: Gooik
 • Een les duurt 90 minuten

In deze lessen werken we op een originele wijze aan extra kracht en lenigheid, die zowel onze dansers als gymnasten nodig hebben. Tijdens deze les komen alle spiergroepen aan bod (benen, billen, armen, buik, rug). We verstevigen progressief al onze spieren en tegelijk maken we ze soepel en lenig. Het is de combinatie van beide eigenschappen die een subliem resultaat zal geven en onze dansers en gymnasten ook weerbaarder zal maken voor blessures.

Tijdens onze lessen Kracht & Lenigheid stimuleren we alle deelnemers om het beste van zichzelf te geven en door te zetten. Er wordt gedifferentieerd in oefeningen zodat ieder op zijn eigen niveau kan werken. Oefeningen worden telkens op een andere wijze aangebracht. We trachten dynamisch te werken, dit kan in zowel klassikale reeksen, als circuits in kleinere groepjes of in wedstrijdvorm. Dit alles in een aangename en muzikale sfee

 • Iedereen vanaf het 1ste middelbaar is welkom, geen minimaal niveau vereist.
 • Locatie: Gooik
 • Een les duurt 75 minuten.

Spelenderwijs zullen de kinderen in contact komen met allerlei vormen van bewegen (dans en gym). In deze les leren ze aan de hand van leuke spelletjes en oefeningen hun eigen greznen en lichaamsmogelijkheden kennen.

Voor gym zullen er diverse turnkunstjes aangeleerd worden zoals tuimelen, sprongen, evenwochtsoefeningen e.d. Op die manier worden kleuters goed voorbereid op de lessen basisgym.

Via dans stimuleren we het kind om zijn eigen specifieke mogelijkheden te ontdekken. We vetrekken hiervoor vanuit het kind zelf en hun belevings- en leefwereld. Als basis gebruiken we de fysieke en psychomotorische doelstellingen van de kleuterontwikkeling. Via de fantasie van het kind werken we aan de ontplooiing van hun creativiteit, muzikaliteit, expressie en beleving.

 • Kleuters van de 2de en 3de kleuterklas
 • Locatie: Gooik & Denderhoutem
 • Een les duurt 1 uur

In deze lessen zullen jongens en meisjes kennis maken met alle aspecten van de turnsport. Op een leuke en speelse manier wordt er gewerkt aan lenigheid, kracht, vormspanning, evenwicht en coördinatie. Basisbewegingen als koprol, radslag, handenstand en dergelijke komen uitvoerig aan bod. Ook maken de gymnasten kennis met diverse gymtoestellen (rekstok, balk, sprong, trampoline, ...). Via een rotatiesysteem komen ze wekelijks in contact met diverse disciplines binnen de gymsport.

 • Om onze lessen zo kwalitatief mogelijk te kunnen organiseren, delen we onze gymnasten in op leeftijd. Binnen elke groep differentieren we naar niveau, zodat iedere gymnast op zijn eigen tempo verder kan groeien.
  • Basisgym 1: gymnasten uit het 1ste en 2de leerjaar
  • Basisgym 2: gymnasten uit het 3de en 4de leerjaar
  • Basisgym 3: gymnasten uit het 5de en 6de leerjaar
 • Locatie: Gooik
 • Een les duurt 90 minuten.

De les Acro kan je omschrijven als een combinatie van turnen, dansen en acrobatiek. Kenmerkend aan acro is dat het niet individueel wordt beoefend, maar als een team (duo's/ trio's). Er worden elementen getoondwaarbij samenwerking, vetrouwen en durf van belang zijn. Er wordt gewerkt aan kracht, lenigheid, evenwicht, sprongen en liften. 

Deze groep is uitsluitend mogelijk op basis van selectie en indien je ook basisgym of gym volgt. Geen idee of het iets voor jou is? Vraag advies aan jouw trainer!

 • Vanaf het eerste leerjaar
 • Locatie: Gooik
 • Een les duurt 90 minuten

© 2019, website powered by Twizzit.com