De behoefte van de Gooikse bevolking om in hun gemeente te kunnen dansen was de concrete aanleiding voor het oprichten van onze dansschool en dit in samenwerking met de gemeente Gooik en haar sportraad. Inne Debusscher is de oprichtster en bezielster van Dance-Inn. Na 11 jaar van volledige toewijding heeft Inne Debusscher eind 2016 de fakkel doorgegeven aan een jong en dynamisch team.

Dance-Inn vzw startte in 2020 bijkomend met een afdeling turnen in het gemeentelijk sportcentrum De Koornmolen. Naast de reguliere danslessen in diverse stijlen als klassiek, modern en jazz zou de dansschool ook turnlessen aanbieden voor kinderen. Dit met reden dat we ervan overtuigd zijn dat de mix van dans en turnen een win-win situatie is voor onze sporters. Elementen als kracht, lenigheid, uithouding, coördinatie en techniek zijn immers in beide afdelingen van groot belang.

Vandaag nemen Amy Bousard, Lies De Doncker en Annelies Borghgraef de dagelijkse leiding van de dans- en gymlessen op zich. Zij worden ondersteund door het algemeen bestuur waar voorzitter Nicole Pessemier, secretaris Koen Dhertoge en penningmeester An Belsack mee in zetelen. Dance-Inn vzw telt een 300- tal leden tussen 4 en 65 jaar uit Gooik, Denderhoutem en Pepingen, maar ook mensen vanuit het hele Pajottenland.