In deze lessen wordt er verder gewerkt op de basisgym waar lenigheid, kracht, vormspanning, evenwicht en coördinatie elke les aan bod komen. De aangeleerde basisbewegingen worden uitgebreid naar meer compexe bewegingen zoals flik flak, salto's in alle richtingen en veelvouden, ... dit zowel op de lange mat, als air track en op de andere gymtoestellen. 

De lessen GYM zijn voor de gymnasten vanaf het eerste middelbaar. Ze worden onderverdeeld in 2 niveaugroepen:  Gym 1 & 2.

Bij Gym 1 ligt de focus op het aanleren van nieuwe complexe bewegingen zoals flik flak en salto. De gymnasten beheersen deze bewegingen nog niet helemaal en werken verder aan hun lichaamshouding, vormspanning en coördinatievermogen. Gym 2 is voor de gevorderde gymnasten, waarbij de complexere bewegingen reeds gekend zijn en de moeilijkheidsgraad van de uit te voeren bewegingen stijgt. Lichaamsberheersing- en controle staan cruciaal. Salto's maken stilaan plaats voor schroeven en rondat flik flak wordt omgetoverd tot een spetterende reeks van aaneengeturnde oefeningen.

  • Vanaf het eerste middelbaar - verdeling op niveau. Nieuwe leden volgen een proefles op basis van ervaring en krijgen hierna de juiste niveaugroep toegewezen.
  • Locatie: Gooik
  • Een les duurt 90 minuten