In deze lessenzullen jongens en meisjes kennis maken met alle aspecten van de turnsport. Er wordt verder gewerkt op de basisgym waar lenigheid, kracht, vormspanning, evenwicht en coördinatie elke les aan bod komen.Basisbewegingen worden uitgebreid tot meer complexere turnbewegingen. Ook komen diverse turntoestellen aan bod (rekstok, balk, sprong, trampoline, ...)

De lessen GYM zijn voor de gymnasten vanaf het eerste middelbaar. Ze worden onderverdeeld in 2 niveaugroepen:  Gym 1 & 2.

Bij Gym 1 ligt de focus op het aanleren van nieuwe complexe bewegingen. De gymnasten beheersen deze bewegingen nog niet helemaal en werken verder aan hun lichaamshouding, vormspanning en coördinatievermogen.

Gym 2 is voor de gevorderde gymnasten, waarbij de complexere bewegingen reeds gekend zijn en de moeilijkheidsgraad van de uit te voeren bewegingen stijgt. Lichaamsberheersing- en controle staan cruciaal.

  • Vanaf het eerste middelbaar - verdeling op niveau. Nieuwe leden volgen een proefles op basis van ervaring en krijgen hierna de juiste niveaugroep toegewezen.
  • Locatie: Gooik
  • Een les duurt 90 minuten