Ruby werd op 6 jarige leeftijd geselecteerd voor Studio Adagio en bleef daar trainen tot haar 17e. Hier werden de fundamenten gelegd van haar danscarrière. Op 15 jaar besloot ze dat dans meer kon zijn dan een hobby en begon ze aan de dansopleiding van de Kunsthumaniora in Brussel. Hierna volgden nog vele jaren van lessen volgen in zoveel mogelijk verschillende dansscholen en op haar 18 jaar strikte ze haar eerste betaalde dansopdracht. Vanaf dan deed ze mee in verschillende producties van o.a. Jan Wallyn, Moving Ground, Luis Marrafa, Vlaams Muziek Theater, …

In 2018 maakte Ruby haar intrede als choreograaf met het stuk LLAW, tot stand gebracht in residentie bij Zinnema. Momenteel is ze te spotten als intern bij WANP voor de U.F.O. tour, o.l.v. Yves Ruth.

Naast dit alles begon Ruby les te geven in 2013 en hier is ze niet meer mee gestopt. Ze is met haar moderne, hedendaagse en klassieke lessen terug te vinden in de dansscholen On The Roof en Dizenja. Dit jaar zal ze bij Dance-Inn een deel van de moderne solo en duo competitie choreografieën op zich nemen.