Laysa had al snel de dansmicrobe te pakken. Op vijfjarige leeftijd startte ze met balletlessen aan de muziekacademie te Gooik. Vier jaar later was zij bij de eerste dansers van Dance-inn. Doorheen de jaren volgde Laysa er lessen jazz, klassiek, modern en pointes. Ze kreeg onder andere les van Inne Debusscher, Amy Bousard en Wendy Beeckman. Laysa nam deel aan de optredens van Dance-inn ‘Het Vijfde Seizoen’, ‘Dance Around the Clock’, ‘United Colors of Dance’, ‘Zot op Zolder’ en ‘Bounce Rebounce’. Daarnaast ging ze samen met andere dansers van de dansschool naar Londen om deel te nemen aan de dansbeurs ‘Move it dance’. Door de aanvang van haar studies in 2014 was Laysa enkele jaren niet te vinden binnen onze dansschool, maar eens ze de tijd teruggevonden had, stond ze er al snel terug. Op dit moment volgt Laysa nog steeds les bij Dance-inn. Daarbuiten is ze ook actief bij dans- en twirlgroep Majoretten Crescendo’s te Gooik waar ze zelf danst en de knepen van het vak aanleert aan de jongere leden.   

In 2018 voltooide Laysa de opleiding Logopedie aan Arteveldehogeschool te Gent. Al heel snel was duidelijk dat werken met jonge kinderen één van haar passies was. Ze startte meteen met een vervolgopleiding Kleuteronderwijs. Momenteel is Laysa actief als zorgjuf in het kleuteronderwijs.

Voorbije zomer was Laysa als dansmonitor en als spelmonitor te vinden op onze zomerdansstages. Vanaf dit jaar zal ze de lessen kinderdans en prédans te Gooik voor haar rekening nemen. Ze zal met plezier de eerste danspasjes aanleren aan de jongste dansers van de dansschool.