Jolien begon met dansen op negenjarige leeftijd bij dansschool Ballerino te Lembeek. Hier volgde ze negen jaar lang lessen klassiek, jazz, hiphop en barre à terre. Ze nam deel aan verschillende internationale danswedstrijden in o.a. Grasse, Valenciennes, Parijs, Berlijn en New York en won verschillende 1ste prijzen in de individuele ballet categorie. Om zich bij te scholen in de klassieke en moderne ballettechniek, trok Jolien naar buitenlandse topinstellingen als de Washington School of Ballet, Princesse Grace Academie Monaco, Hochschule für Musik und Theater München en Prague International Summer School.

Dat ze een uitzonderlijk talentvolle ballerina is, staat vast. Jolien kon meermaals met steun van verscheidene studiebeurzen haar danshorizon verbreden bij vooraanstaande dansopleidingen en had het voorrecht les te krijgen van topdansers als Geneviève van Quaquebeke, Alain Honorez, Etsuko Sumii, Piotr Nardelli en Irina Zavialova.

Tevens studeerde Jolien tijdens het schooljaar 2014-2015 aan de professionele opleiding van de ‘Escola de Danca do Conservatorio Nacional’ in Lissabon, Portugal onder leiding van Irina Zavialova.

Ook als dansdocente is Jolien niet onervaren. Ze gaf reeds lessen predans en klassiek in dansschool Ballerino en geeft bij Dance-Inn de lessen klassiek en pointes.

Jolien behaalde in 2015 tevens haar getuigschrift ‘dansanimator in het jeugdwerk’ en is studente geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Leuven.