Femke begon op vijfjarige leeftijd met ritmische bewegen bij het Majorettencorps de Crescendo’s in Leerbeek. In 2006 vond Femke de weg naar Dance-Inn, waar ze startte met een klassieke dansopleiding onder leiding van Kay Rayé, Sophie Vitse,  Ine Dubois, Wendy Beeckman en Amy Bousard.

Later volgde ze ook jazzdanslessen bij Veerle Weeck en Inne Debusscher.

Van dan af, was Femke niet meer weg te slaan bij Dance-Inn en stond ze op de planken in alle voorstellingen: Het 5de Seizoen, Dance Around The Clock, United Colours of Dance, Zot Op Zolder, Aero Dansamica en volgde alle zomerdansstages die Dance-Inn organiseerde.

In 2011 werd ze toegelaten tot de hedendaagse dansopleiding van Kunsthumaniora Brussel, waar ze lessen in klassiek ballet, moderne en hedendaagse dans, improvisatie en repertoire volgde. Ze werd er getraind door bekende docenten uit de danswereld als Kiril Malehounov, Roxane Huilmand, Min Hee Bervoets, Kristin De Walsche,… Tijdens haar dansopleiding bleef Femke trouw dansles volgen bij Dance-Inn en proefde er ook van het lesgeven. Zo assisteerde ze Lies en Maud reeds bij hun lessen kleuterdans en klassiek ballet.

Vandaag volgt Femke de opleiding Docent Dans aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten en droomt ze van een toekomst als professionele danseres en docente. Bij Dance-Inn neemt ze elke zondag de lessen predans 2 en Pointes voor haar rekening.