Aureline zette haar eerste danspassen als ze 5 jaar was bij Dance center Move te Aalst waar ze al snel in aanraking kwam met diverse stijlen waaronder ballet, modern, hip-hop en jazz. Later werd ze ook lid van het dansteam LEAD o.l.v. Yannick D’Haese, Ish Ait Hamou & Yves Ruth.

In 2010 besloot ze om een pre-professionele dansopleiding te volgen in moderne dans te MUDA in Gent. Tijdens deze opleiding kwam ze in aanraking met diverse choreografen uit het werkveld zoals Alain platen, Wim Vandekeybus,… Daarnaast maakte ze kennis met diverse technische stijlen zoals de Graham techniek, Ashtanga Yoga, Floorwork enzovoort. Binnen deze opleiding werd ze al geprikkeld met verschillende aspecten van dans waaronder het docentschap en choreografie.

Na deze pre-professionele opleiding deed Aureline auditie voor de opleiding ‘Dance and education’ aan de Amsterdamse hogeschool voor de kunsten waar ze nu haar laatste jaar afrond. Binnen deze school is zij in opleiding als docent, dansmaker en danseres. Tijdens deze opleiding danste ze zelf in producties onder leiding van: Vincent Verburg & Dayna Martinez Morales (Movementalist), Anne Surendonk & Melvin Fraenk (ARTbeat), John Wooter,…
En is ze actief als dansdocent binnen het basisonderwijs, middelbaar onderwijs en diverse danscenters in Amsterdam en andere organisaties.

In 2017 behaalde ze een certificaat van de Afrikaanse techniek Acogny na 1 maand trainen in Afrika-Senegal met andere professionele Westerse en Afrikaanse dansers.

Verder genoot Aureline nog van binnen en- buitenlandse stages zoals Dance Academy tour ( Italië, Griekenland, Cyprus) & Urban Dance Camp (Duitsland), Ian Eastwoord, Gigi Torres, Keone & Marie, Ultima Vez, Gaga techniek,…

Als docente is ze actief bij Dance center Move (Modern & Modern Jazz), Dance-Inn en Club Jaco (Amsterdam). Daarnaast loopt ze stage bij het kunsten instituut woord kunst & drama (Gent).

Aureline is volop bezig met het afronden van haar studies in Amsterdam in combinatie met halve voet in het werkveld als danser, dansmaker en docent.