Amy behaalde eerst haar diploma “docent dans” met specialisatie klassieke dans en jazzdans aan de Fontys dansacademie van Tilburg. Daarna studeerde ze nog een jaartje bij aan de KULeuven waar ze haar postgraduaat “culturele studies met optie podiumkunsten” behaalde. Als dansdocente was Amy reeds actief bij een aantal dansgezelschappen en muziekacademies zoals o.a. Aike Raes (Leuven), Pirouette (Alsemberg), Panta Rhei (Sint-Genesius-Rode) en de academie van Ninove.

Als uitvoerend danser was ze o.a. te bewonderen in choreografieën van Marion van Grunsven, Adriaan Lutheyn, Thao Nuyen en Hush Hush Hush. Bij dit laatste dansgezelschap was zij tevens actief als tourmanager/ pers- en communicatieverantwoordelijke. In 2004-2005 startte ze een eigen sociaal-artistiek project met kc nOna als ondersteunende partner. Tijdens deze dansproductie werkte ze samen met jongeren afkomstig uit verschillende culturen rond de thema’s racisme en discriminatie.

Een volgende eigen dansvoorstelling behandelde het taboe rond zelfmoord. Beide producties kwamen tot stand tijdens haar loopbaan bij Hush Hush Hush vzw. Nadien trok Amy in het kader van een project van Symbiose vzw naar Essaouira/ Marokko waar zij samen met Abdelaziz Sarrokh instond voor de productie van een dansvoorstelling met 8 dansers. De voorstelling “Coquillage” werd een feit.

Vandaag is Amy actief als jeugdconsulent in Halle en maakt ze deel uit van de dagelijkse leiding van Dance-Inn. Daarnaast geeft ze de lessen aan de Jazz B, Klassiek A/A+ en de Training B+.

Verder werkt ze mee aan verschillende dansprojecten als danscoach waarbij het werken met jeugd in een sociaal-culturele context voorop staat.