FAQ voorstelling Dance-Inn vzw

Nuttige informatie over de voorstelling

Alle leden van Dance-Inn staan 3x op het podium in De Westrand te Dilbeek. Ze krijgen de kans om aan het grote publiek te tonen wat ze geleerd hebben. Hier komt natuurlijk héél wat bij kijken!

Hoeveel voorstellingen zijn er + tijdstippen?

Er zijn in totaal 3 voorstellingen:

-Zaterdag 13 mei om 14u30

-Zaterdag 13 mei om 19u30

-Zondag 14 mei om 14u30

Hoe kan ik tickets kopen?

De Westrand (CC Dilbeek vzw) leidt de ticketverkoop in goede banen. Iedereen kan online via www.westrand.be of telefonisch via +32 (0)2 466 20 30 tickets reserveren en dit vanaf maandag 25 maart 2023. De prijs van de tickets voor volwassenen is 18€, voor kinderen -12j: 14€. Een kind van 5 jaar dient ook een ticket te kopen. In de Westrand mogen omwille van veiligheidsreden geen kinderen op de schoot genomen worden. Dus iedere toeschouwer dient een toegangsticket te betalen.

Bestelde tickets dienen steeds binnen 8 dagen betaald te zijn, anders vervalt de bestelling. Dit kan zowel online als aan de balie zelf.

Voor de aflevering van de tickets kan je dan kiezen voor zelf printen of afhalen aan de balie. Afhalen aan de balie kan dan steeds tijdens de openingsuren.

Voor meer informatie over deze ticketverkoop kan er steeds zelf contact opgenomen worden met CC Westrand.

 Moet ik of mijn kind meedoen?

Wanneer je opgegeven hebt dat je zal deelnemen (online formulier) aan de voorstellingen, dien je je daar ook aan te houden. Docenten en mededansers rekenen op iedereen.

Worden de normale lessen nog gegeven?

De aandacht gaat nu vooral naar de choreografieën voor de voorstelling. Uiteraard wordt elke les opgestart met een goede opwarming waarbij er nog steeds aandacht is voor techniek. Ook de dansers die niet meedoen met de voorstelling kunnen uiteraard de lessen blijven volgen!

Zijn er extra repetities?

Er zijn extra repetities, maar hiervan zijn jullie al op de hoogte via de voorafgaande voorstellingsbrieven. We trachten dit tot een minimum te herleiden en zoveel mogelijk binnen de wekelijkse lessen te oefenen.

Mogen ouders aanwezig zijn bij de repetities?

Neen, tenzij je je opgegeven hebt om te helpen. De kinderen worden alleen maar afgeleid als er te veel ouders rondlopen + dan is de verrassing er ook af.

Eigen kledij voorzien?

Er wordt een brief meegegeven aan de leden met hierin de kledij vermeld die zij zelf dienen te voorzien. Dit gaat meestal om basiskledij waarover zij reeds beschikken: ondergoed, zwarte jazzbroek, zwarte short, turnpak,…. Indien dit niet geheel duidelijk is, aarzel dan niet om de docent hierover aan te spreken. Zij helpen je graag verder met de nodige informatie.

Kan ik ergens helpen?

Vele handen maken het werk licht. We hebben inderdaad jullie hulp nodig.

Dit zowel tijdens de (pré) generale repetities als tijdens de voorstelling zelf. Vooral bij het klaarleggen van de kostuums, het aankleden, grimmen en het rustig houden van de kinderen. Indien je graag wil meehelpen, vul dan het online formulier van de voorstellingbrief in.

Hoe verloopt een (pré-) generale repetitie?

Tijdens de prégenerale leggen we vooral de nadruk op de overgangen tussen de verschillende nummer.We leren de ledenwat coulissen zijn, hoe ze naar hun opstelling dienen te gaan en nog zoveel meer. Decor en kostuum worden op elkaar afgestemd, alle kostuums worde gepast en aangepast waar nodig. Ondertussen kijkt onze grimster welke grim het best past bij elke choreografie afzonderlijk. Bij de generale nemen we de volledige voorstelling door met kostuums en juiste haartooi, nog zonder grim.

Tijdens deze repetitie herhalen we ook de finale. Dit is de einddans met alle dansers op het podium en doen hier dus ook de setting van. Dit is handig als iedereen er is!!!

Eten en drinken tijdens de repetities?

Voorzie eten en drinken voor tijdens de repetities en voorstellingsdagen. Geen frisdranken, maar water. Zorg voor ‘handige’ voeding (vb. Boterhammen, sandwiches, …) zodat de leden niet te veel kunnen morsen. Wij raden aan geen tussendoortjes met chocolade mee te geven. Het eten en drinken moet in een rugzakje meegegeven worden aan de dansers. Er kan ter plaatse niets aangekocht worden.

 Waar is mijn kind als hij/zij niet op het podium staat?

-De groten zitten in de loges onder en achter het podium.

-De kleuters, prédans 1, prédans 2, basisgym1 & kids-groepen zitten in de feestzaal.

Ieder lid brengt best iets mee om zich in stilte bezig te houden.

De jongsten kunnen naar een film kijken of mogen rustige spelletjes spelen.

Schrijf overal wel duidelijk de naam van de danser in/op.

Waardevolle voorwerpen laat je best thuis!!

Juwelen en vriendschapsbandjes zijn taboe tijdens een voorstelling.

Wanneer wordt mijn kind verwacht bij de voorstelling?

Meestal worden de leden een 2 tot 3-tal uur op voorhand verwacht. Dit om de nodige voorbereidingen te treffen: kostuums aandoen, schminken, elke groep correct klaarmaken,… Het exacte tijdstip dat uw kind aanwezig moet zijn, wordt later nog gecommuniceerd.

Zaterdag 2 voorstellingen, gaan de dansers tussenin naar huis?

Neen! Na de eerste voorstelling hebben de leden effe tijd om naar het publiek te gaan (is na het volledig omkleden en opruimen van kleedkamers). Wij verstaan het wanneer bv. oma en opa komen kijken dat die hun kleinkind wel eens een dikke proficiat willen wensen. Veel tijd zal er dan niet meer over zijn, want dan moeten we elke danser alweer klaarstomen (bijgrimmen, aankleden) voor de avondvoorstelling.

Hoe zit het met toezicht en veiligheid?

Per groep voorzien we twee mama’s en/ of papa’s die de kinderen helpen bij het aankleden, het brengen van –en naar het podium, het toezien op het rustige verloop van de voorstelling achter het podium.

Tussen 2 voorstellingen in, staan er enkele docenten en moni’s aan de buitendeuren van de Westrand, zodat we geen kinderen kwijt spelen. Er is bij elke voorstelling een verpleegster aanwezig.

Wanneer mag ik/mijn kind weer naar huis?

De kinderen worden opgewacht aan de artiesteningang. Ouders komen hun kinderen NIET zoeken achter de scène. De kinderen worden in groep naar de wachtende ouders gebracht onder begeleiding van docent en/of ouder die de groep tijdens de voorstelling begeleid.

Onze jongsten (tot en met tweede leerjaar) mogen tijdens de pauze opgehaald worden. Op dezelfde wijze als hierboven. De kleuters en prédansers zitten allemaal in deel 1. Zo kunnen we toch min of meer een degelijke nachtrust garanderen voor onze kleinsten en zullen ze het tot zaterdagavond volhouden. Zo’n voorstelling is ook voor kinderen vermoeiend en dit niet alleen door een tekort aan slaap. Ook de dansers van de G-dans mogen, indien zij dit wensen, met de pauze naar huis.

Wij vragen de ouders om hiervoor toestemming te geven op voorhand. Zo weten wij welk kind mag “afgegeven” worden tijdens de avondvoorstelling. Je kan dit aangeven via het formulier in een van de voorstellingsbrieven.

Let op!! geen toestemming via het formulier = kind gaat niet mee!

Filmen en fotograferen?

Er mag niet gefotografeerd en gefilmd worden tijdens de voorstelling. Er is aan een professionele fotograaf en cameraploeg gevraagd om dit voor ons te doen. Na de voorstelling krijgen jullie de kans om de foto’s en het filmmateriaal te kopen.

Voor de rest gelden ook bij onze dansvoorstelling alle regels en wetten die er zijn binnen de culturele centra in ons land.