Berlinde is actief bij Dance-Inn vanaf de eerste les die gegeven werd in 2005. Ze kreeg onder meer les van docenten Inne Debusscher, Wendy Beeckman en Amy Bousard. Als kind deed ze podiumervaring op in de muziekschool, in het koor en natuurlijk ook bij Dance-Inn. Binnen de dansschool volgt Berlinde nog steeds les en probeert ze zoveel mogelijk bijscholingen mee te pikken.

Vanaf 2010 is Berlinde actief als dansdocente. Ze startte met het ondersteunen van kinderdans -en predanslessen. Later gaf ze zelfstandig les aan de predansgroepen. In 2013 en 2014 gaf ze jazzlessen aan de kids en jeugd.

Als dansmonitor nam Berlinde verschillende keren deel aan de zomerdansstage van Dance-Inn.
Sinds 2015 is ze samen met Lies De Doncker hoofdmonitor van het interne danskamp en neemt ze de organisatorische taken op zich.  Ook geeft Berlinde reeds enkele jaren samen met Lies De Doncker les aan dansers met een mentale beperking (G-dans). Ook de groepen Jazz A en Jazz +18j stonden de voorbije dansjaren op het programma.

Berlinde voltooide in 2015 met grote onderscheiding de opleiding Lichamelijke Opvoeding aan Odisee – Campus Parnas. Tijdens het laatste opleidingsjaar breidde ze haar kennis over pointes uit. In haar eindwerk onderzocht ze namelijk hoe ze jonge balletdanseressen verantwoord op pointes kan laten dansen. Hierbij mocht ze enkele dansers van Dance-Inn testen en begeleiden. Vandaag staat Berlinde nog steeds in voor het testen van onze dansers die starten met pointes.

Sinds september 2015 is Berlinde actief in het onderwijs en geeft ze lessen bewegingsopvoeding aan kinderen in de basisschool. De passie voor het vak, het bewegen en de doelgroep zijn ook terug te vinden op dansgebied. In juli 2016 gaf Berlinde samen met Ine Dubois een Inspiratieworkshop rond Kinderdans. “Een workshop vol dansideeën en bewegingssuggesties als inspiratiebron om zelf verder te groeien.”. In maart 2017 volgde Berlinde zelf een bijscholing rond kinderyoga. Wanneer Dance-Inn naar Londen trok, nam ze deel aan de dansbeurs ‘Move it dance’. De kennis en vaardigheden die ze hier opdeed, kan ze ook toepassen binnen de dansschool.

Dit jaar geeft Berlinde les aan Predans 1, Jazz Jeugd, Jazz + 18 jaar en G-dans. Naast dansles geven neemt Berlinde als lid van het dagelijks bestuur ook de communicatie binnen Dance-Inn voor haar rekening.