Dance-Inn Gymnastics

Dance-Inn vzw start met een afdeling turnen in het gemeentelijk sportcentrum De Koornmolen. Naast de reguliere danslessen in diverse stijlen als klassiek, modern, jazz en contemporary urban zal de dansschool ook turnlessen aanbieden voor kinderen.

Wij zijn ervan overtuigd dat de mix van dans en turnen een win-win situatie is voor onze sporters. Elementen als kracht, lenigheid, uithouding, coördinatie en techniek zijn immers in beide afdelingen van groot belang. 

Leeftijden en disciplines

Kleutergym

Voor kinderen van de 2de en 3de kleuterklas (4 tot 6 jaar). Een les duurt 1 uur.

Spelenderwijs zullen de kinderen in contact komen met allerlei vormen van bewegen. In de gymles leren de jongens en meisjes aan de hand van leuke spelletjes en oefeningen hun eigen grenzen en lichaamsmogelijkheden ontdekken. Ze kunnen hun energie kwijt en leren deze ook doseren. Ook zullen er al diverse turn kunstjes aangeleerd worden zoals tuimelen, huppelen, hinkelen, sprongen e.d. Binnen de lessen zal er gewerkt worden van eenvoudige basisvaardigheden naar complexere oefeningen. Op die manier worden de kleuters goed voorbereid op de lessen basisgym.

Basisgym

Voor kinderen vanaf het 1ste tot het 6de leerjaar (6 tot 12 jaar). Er wordt gewerkt in 3 leeftijdsgroepen. Afhankelijk van jouw niveau en lichaamsbeheersing kan je reeds naar een volgende groep overgaan. Een les duurt 2 uur. 

In deze lessen zullen jongens en meisjes kennis maken met alle aspecten van de turnsport. Op een leuke, speelse manier wordt er gewerkt aan lenigheid, kracht, vormspanning, evenwicht en coördinatie. Basisbewegingen als koprol, radslag, handstand, radslag en dergelijke komen aan bod. Ook maken de turners kennis met diverse turntoestellen. De nadruk wordt gelegd op een goede fysieke basisvorming waarbij onderstaande elementen uitvoering aan bod zullen komen.

  • Hangen en zwaaien
  • Rollen en rotaties
  • Springen en landen
  • Verplaatsingen
  • Steunen en houdingen 

Acro

Voor kinderen vanaf het 1ste leerjaar tot het 6 de middelbaar. De les duurt 1 uur 30 min. 

De les Acro kan je omschrijven als een combinatie van turnen, dansen en acrobatiek. Kenmerkend aan acro is dat het niet individueel wordt beoefend, maar als een team. Er worden elementen getoond waarbij samenwerking en vertrouwen van belang zijn. Er zal gewerkt worden aan kracht, lenigheid, evenwicht, liften en sprongen.

Uurrooster

Woensdagnamiddag grote zaal Koornmolen

14u30 – 16u30 Basisgym 1 (1ste en 2de leerjaar)
14u30 – 16u30 Basisgym 2 (3de en 4de leerjaar)
14u30 – 16u30 Basisgym 3 (5de en 6de leerjaar)
16u30 – 17u30 Kleutergym (2de en 3de KK)
16u30- 18u00 Acro (1ste lj tot 6de mb)

 

Prijzen  

Groep Prijs per schooljaar
Kleutergym 150 euro 
Basisgym 1 230 euro 
Basisgym 2 230 euro 
Basisgym 3 230 euro 
Acro 190 euro