Veelgestelde vragen omtrent jouw inschrijving

Kan ik tegelijk inschrijven voor gym en dans? 
De afdelingen gym en dans staan los van elkaar. Je dient dus twee inschrijvingsformulieren in te vullen. Kortingen tussen afdelingen onderling zijn niet cumuleerbaar. 

Kan ik eerst een proefles volgen? 
Voor de danslessen kan er een gratis proefles gevolgd worden in de eerste lesweek van september. Nadien is inschrijven verplicht. De plaatsen zijn beperkt tot 20 dansers per groep.

Voor de gymlessen raden we aan om eerst in te schrijven, om zeker te zijn van jouw plaats. Hier kunnen dus geen proeflessen gevolgd worden zonder inschrijving vooraf. De plaatsjes zijn immers beperkt. Er zijn maar 15 plaatsen beschikbaar voor elke groep (basisgym, kleutergym) en 20 plaatsen voor Acro. Dit om een zo goed mogelijke begeleiding, feedback en groeimogelijkheid te garanderen.

Is de les gym dan toch niet jouw ding? Dan kan je uiterlijk tegen 30 september uitschrijven. Op die manier kunnen we de plekjes aan iemand anders geven. 

Wat moet ik doen als er een groep volzet is? 
Eens ingeschreven, bent u zeker van uw plekje. Indien er een groep volzet blijkt te zijn, wordt dit aangegeven op het online inschrijvingsformulier. 

Indien je graag op de wachtlijst wordt gezet voor een bepaalde groep (danslessen of gymlessen), neem je telefonisch contact op met ons via: 0476 90 88 53. Dit kan uitsluitend telefonisch. 
Indien er dan een plekje vrijkomt, nemen we met jullie contact op. 

Hoe verloopt de betaling? 
Betalen kan direct online bij de inschrijving.
Indien je liever in 2 delen betaalt, druk je op ‘betaal op een alternatieve manier’
Dan sturen wij jou nadien de nodige factuur om in twee delen te betalen via overschrijving/ online banking.
Opgelet, indien je het eerste deel niet tijdig hebt overgeschreven, is de inschrijving niet geldig.

Heb ik recht op een korting? 

  • 5% korting op het totaalbedrag bij het volgen van meerdere groepen. Deze korting is niet cumuleerbaar tussen de afdelingen dans en gym.
  • 5% korting indien er meerdere leden van het gezin lessen volgen bij Dance-Inn. Bij de inschrijving van(af) het 2de lid, heb je recht op deze korting. Dit wil zeggen dat het lid dat eerst ingeschreven wordt, geen korting zal ontvangen. De korting wordt verrekend op het totaalbedrag van de tweede, derde, … inschrijving.

Mag iedereen inschrijven voor Contemporary Urban? 
Ja, vanaf het 5de leerjaar kan je voor deze stijl inschrijven. Het is niet verplicht deze les in combinatie te volgen met een andere les, noch ervaring te hebben in street of andere stijlen. 
Indien je niet zeker weet voor welke niveaugroep je moet inschrijven, schrijf je dan in voor het A/A+ niveau en dan kan je eerst een proefles volgen. Samen met de docent kunnen we dan kijken of je in de juiste groep zit. 

Mag iedereen inschrijven voor acro? 
Iedereen mag zich inschrijven vanaf het 1ste leerjaar. Een goede basis is wel aangewezen. 
Indien je deze basis nog niet hebt, is het volgen van basisgym naast de les acro aangewezen. 
We zijn op zoek naar zowel jonge als iets oudere gymnasten voor deze groep. Op die manier is partnerwerk mogelijk. 

Doet de afdeling turnen mee aan het optreden? 
Nee, de dansvoorstelling blijft louter voor de dansafdeling. 
Op termijn willen we een turnfeest organiseren. Maar het eerste jaar is dit nog niet aan de orde. 
Wel willen we werken met demolessen zodat je als ouder kan zien wat jouw kind al leerde tijdens de gymlessen. 

Niet alle stijlen zijn aangevinkt op de inschrijvingsfiche, mag ik deze dan niet volgen?
De stijlen aangeduid op jouw fiche komen overeen met de stijlen die je reeds volgde het voorgaande jaar. Uiteraard mag je voor een andere stijl inschrijven. Je kiest een niveaugroep lager dan die je voor andere stijlen hebt. Nadien kan je nog steeds van groep wisselen indien het te gemakkelijk is. Dit wordt steeds in overleg met de dansdocent en het dagelijks bestuur gedaan!

Bijvoorbeeld:
Je volgt al een jaar Jazz B, dan schrijf je jou best in voor Modern A/A+. Indien we tijdens de eerste lessen merken dat je daar niet op jouw plaats zit, kan je nog steeds van groep wijzigen op aanraden van de docent. 

Mijn zoon of dochter kan geen les volgen in de groep dat hij/ zij wil. Kan mijn kind naar een volgende groep? Worden er uitzonderingen gemaakt?
Nee, wij werken met een indelingssysteem volgens leeftijden t.e.m. het 6de leerjaar en nadien met niveaugroepen. Dit systeem hanteren we om de best mogelijk opleiding te bieden aan de kinderen. Binnen leeftijdsgroepen wordt er zo veel mogelijk gedifferentieerd lesgegeven. Nadien kiezen wij voor uw kind de groep waarin hij/zij het beste thuishoort. Op die manier kunnen we werken in de zone van ‘de naaste ontwikkeling’ om zo de meest optimale groei na te streven.

Wij kunnen geen rekening houden met vriendjes en andere hobby’s. Indien we een uitzondering toestaan voor 1 leerling, moeten we dit voor verschillende leerlingen doen. Op die manier wordt het ‘een soepje’ en wijken we af van ons indelingssysteem. Hopelijk kan u begrijpen dat we deze beslissing nemen in functie van het streven naar de meest kwaliteitsvolle opleiding en het correct naleven van vooraf bepaalde regels en afspraken. Goede afspraken maken immers goede vrienden. Indien je hierover vragen hebt, mag je ons hiervoor zeker contacteren. 

Is er een uniform voor dans/ gym?
Voor beide afdelingen is er een verplicht uniform. Dit kan je aanschaffen op de pasdagen. 
Bij de start van het schooljaar ontvangen jullie een overzicht van het nodige uniform. 
Opgelet: Vanaf dit jaar zijn er nieuwe balletpakken. Het is uiteraard een overgangsjaar, dus leden die vorig jaar een nieuw balletpak gekocht hebben, mogen dit nog gebruiken. 

Wanneer vallen de pasdagen?
GOOIK                         zaterdag 12 september 14u00- 16u00
DENDERHOUTEM      zaterdag 19 september 13u30 – 15u00 
GOOIK                         zondag 20 september 10u00 – 11u30 
GOOIK                         zaterdag 26 september 11u00 – 12u30

–> GEANNULEERD – Wij bouwen aan een webshop om het uniform op een Corona-vrije manier bij jou te krijgen