• Beslissing omtrent coronamaatregelen 

  De veiligheidsraad heeft aangegeven dat het terug mogelijk is om in openlucht trainingen te organiseren in kleine groepen. Wij hebben even binnen onze organisatie besproken wat we hiermee gaan doen en een afweging gemaakt van voor- en nadelen.

  Bij sporten in openlucht zijn we afhankelijk van de weersomstandigheden, ondergrond, voorzieningen, … Aangezien onze danslessen normaal gesproken binnen doorgaan, rezen er direct enkele bezorgdheden over de nieuwe versoepeling.

  Eerst en vooral is het niet evident om tijdens een les in openlucht de spieren optimaal op te warmen, in de context van een dansles. Om blessures te voorkomen is een goede omgevingstemperatuur van belang. Dit kan in deze periode van het jaar niet worden gegarandeerd. Wij stellen dus in eerste plaats de veiligheid van onze dansers voorop in het kader van blessurepreventie en verantwoord sporten.

  Daarnaast denken we dat het, in kader van de veiligheid van de sporters en trainers, aangewezen is om de contactbubbels zo klein mogelijk te houden. De scholen openen weldra en dit is reeds een stap in de goede richting. Toch lijkt het ons niet aangewezen om reeds met 20 anderen in contact te komen.

  Graag willen we alle leden zo veel mogelijk hetzelfde aanbod bieden. We denken echter dat het niet gemakkelijk is om voor alle doelgroepen buiten lessen te organiseren. Daarboven is het sportcomplex te Denderhoutem gesloten tot eind juni. Ook in Pepingen is er geen mogelijkheid om buiten te sporten. Qua accommodatie komen we dus jammer genoeg te kort.

  Door deze bedenkingen en gedachtengang hebben we binnen Dance-Inn vzw besloten om geen danslessen buiten te organiseren. Uiteraard hadden we jullie graag terug gezien.

  Calligraphy Sorry Vector Images (over 130)